Blogg

Hamiltonplaketten

Lördagen den 28 september 2019 utdelades Hamiltonplaketten - "Svenska Kennelklubbens förnämsta utmärkelse för uppfödare" - till Kennel Footprints, Anita Skoglund - "för att genom framgångsrikt arbete gagnathundafveln och härigenom i hög grad främjat klubbens syften".                Anita Hamilton  Anita Hamilton tavla


Cilla uppflyttad till MKL

Idag har Cilla tävlat i Rallylydnad på Tånga Hed. Två starter som resulterade i två kvalificerande resultat, 80p resp 84p.  Därmed är hon nu uppflyttad till Mästarklassen! Cilla undersöker sina vinster för att se om det finns något ätbart i påsen.

Cilla rally A 1 sept a


Nisse vinstrik som veteran

C.I.B. Nord UCh Footprints Christmas Candy "Nisse" har tillsammans med sin ägare Elisabeth Turtle med framgång deltagit på flera utställningar under året. Han har bl a flera gånger blivit BIR-veteran och bästa yorkhane.
DSC_1050 Nisse Askersund


Hamiltonplaketten

Det är med stor glädje jag kan berätta, att undertecknad av Svenska Kennelkubben tilldelats HAMILTONPLAKETTEN, SKKs finaste utmärkelse. "För utmärkta förtjänster inom hundaveln avseende uppfödning av  yorkshireterrier".   Det känns verkligen hedrande, speciellt med tanke på att tidigare endast tre yorkuppfödare tilldelats plaketten sedan den instiftades 1911. Utmärkelsen kommer att utdelas i samband med årets Kennelfullmäktige i slutet av september.

Greger får lite tips inför en tävling, av sin mor Rosie.


Iris och Cilla med flera

Iris och Cilla tillsammans med flera av våra
träningskompisar på Lerums bk. 

rallygänget på prispallen juni 19a
Vizzla, Theo, Ludde, Cilla, Iris, Fanny, Penny o Lukas
På bilden saknas bl a Oskar, Rex, Minnie o Esther,
samt Myrra o Muffin.


Iris växer...

iris o oskar j 
Iris med sin nyfunna rasfrände Oskar 
 iris o cilla j
Iris och Cilla i dragkamp på trappan


Välkommen till oss, Iris

I veckan flyttade lilla Iris hem till oss. Iris, eller Briemates Ice-Blue Iris som hon heter, är en schapendoestik och det känns härligt att åter ha en vallhund i flocken. Tack Ingela Dahlqvist för att jag fick köpa henne!

Iris 8v


Nisse BIS-2 Veteran

Stort Grattis!  Elisabeth Turtle och "Nisse"  

Int&Nord UCh Footprints Christmas Candy debuterade som veteran på inoff utst i Backamo 4 maj och blev BIS-4 vet, och den 12 maj blev han BIS-2 veteran på off utst i Lidköping!

Tack Elisabeth för att du sköter om honom så väl!

Nisse BIS4 inoff 19    Nisse BIS2 19


Cilla och matte på kurs

Cilla kurs apr19justNu har Cilla och matte varit på kurs igen. Under två dagar tränade vi för Anna Larsson, 3vallare, klurigheter inom rallylydnaden. Vi var åtta tvåbenta och åtta fyrbenta som kämpade med bakdelskontroll (hundarnas), placering vid skyltar, handtecken mm mm. Det var jättekul och nyttigt, men när vi kom hem var såväl Cilla som matte mentalt utmattade av alla svängar, sidbyten och snurrar. Härligt med ny inspiration inför framtiden!


Paus på klubben

Efter dagens träning på klubben är det dags för fika och genomgång av vad vi gjort och vad vi planerar framöver. Alla tre vill sitta i knät, Muffin, Myrra och Cilla.IMG_01911