Blogg

Hamiltonplaketten

Det är med stor glädje jag kan berätta, att undertecknad av Svenska Kennelkubben tilldelats HAMILTONPLAKETTEN, SKKs finaste utmärkelse. "För utmärkta förtjänster inom hundaveln avseende uppfödning av  yorkshireterrier".   Det känns verkligen hedrande, speciellt med tanke på att tidigare endast tre yorkuppfödare tilldelats plaketten sedan den instiftades 1911. Utmärkelsen kommer att utdelas i samband med årets Kennelfullmäktige i slutet av september.

Greger får lite tips inför en tävling, av sin mor Rosie.


Iris och Cilla med flera

Iris och Cilla tillsammans med flera av våra
träningskompisar på Lerums bk. 

rallygänget på prispallen juni 19a
Vizzla, Theo, Ludde, Cilla, Iris, Fanny, Penny o Lukas
På bilden saknas bl a Oskar, Rex, Minnie o Esther,
samt Myrra o Muffin.


Iris växer...

iris o oskar j 
Iris med sin nyfunna rasfrände Oskar 
 iris o cilla j
Iris och Cilla i dragkamp på trappan


Välkommen till oss, Iris

I veckan flyttade lilla Iris hem till oss. Iris, eller Briemates Ice-Blue Iris som hon heter, är en schapendoestik och det känns härligt att åter ha en vallhund i flocken. Tack Ingela Dahlqvist för att jag fick köpa henne!

Iris 8v


Nisse BIS-2 Veteran

Stort Grattis!  Elisabeth Turtle och "Nisse"  

Int&Nord UCh Footprints Christmas Candy debuterade som veteran på inoff utst i Backamo 4 maj och blev BIS-4 vet, och den 12 maj blev han BIS-2 veteran på off utst i Lidköping!

Tack Elisabeth för att du sköter om honom så väl!

Nisse BIS4 inoff 19    Nisse BIS2 19


Cilla och matte på kurs

Cilla kurs apr19justNu har Cilla och matte varit på kurs igen. Under två dagar tränade vi för Anna Larsson, 3vallare, klurigheter inom rallylydnaden. Vi var åtta tvåbenta och åtta fyrbenta som kämpade med bakdelskontroll (hundarnas), placering vid skyltar, handtecken mm mm. Det var jättekul och nyttigt, men när vi kom hem var såväl Cilla som matte mentalt utmattade av alla svängar, sidbyten och snurrar. Härligt med ny inspiration inför framtiden!


Paus på klubben

Efter dagens träning på klubben är det dags för fika och genomgång av vad vi gjort och vad vi planerar framöver. Alla tre vill sitta i knät, Muffin, Myrra och Cilla.IMG_01911


Nu har valparna flyttat

Ebba 5 valpar

Nu har valparna flyttat till sina nya hem. 
En hane och fyra tikar. Pappa Debonaire´s Fred Astaire
och mamma Footprints Magnificent Morning.
Vi önskar dem lycka till i livet och i sina nya hem! 


God Jul

Muffin i soffan dec15
God Jul & Gott Nytt År
önskar vi er
alla
Anita
Myrra, Muffin o Cilla


Cilla tränar sök

Cilla har upptäckt ännu en roligt aktivitet! Sök! Tillsammans med ett antal andra hundar med mattar och hussar tränar vi sök på Lerums brukshundklubb, vår hemmaklubb. 

En hund i sänder får springa iväg lös och leta upp personer som befinner sig i skogen och sedan förmedla till föraren att de hittat någon. Antingen genom att skälla eller genom att bära med sig något tillbaka från den gömda personen till matte/husse. Därefter kopplas hunden och sen går vi tillsammans fram och hämtar den upphittade - och då vankas det förstås godis!

Under arbetet måste hunden ha ett s.k. tjänstetecken på sig, så att det syns att det är en hund i arbete och inte en hund ute på egen hand. Cilla har inte hållit på så länge ännu, men hon tycker det är jättekul och hon tar sig fram oavsett hur terrängen ser ut!

cilla sökny     cilla sök o   

cilla mera  sök 

Cilla på väg att påvisa figuranten under granen