Blogg

Ebba och Helge har fått valpar

Fredagen den 10 januari fick Ebba fy20200111_165636ra valpar, 2 hanar och 2 tikar. Helge är far till valparna.

20200121_150652


Fika på klubben

Fika på Lerums brukshundklubb! Vi träffas och tränar, fikar och promenerar flera gånger i veckan. Hundar av alla raser och åldrar träffas och lär sig att umgås på ett positivt sätt och såväl mattar och hussar som hundar får dessutom lagom motion och frisk luft. När någon i gänget har tävlat med hyggligt resultat blir det tårta! Och det blir det ofta...  Foto Lena Sundberg. OBS! De stora hundarna är ute och syns inte på fotot.fika ls 19


Dubbla KM-vinnare

Årets klubbmästerskap, KM, blev mycket lyckade för Footprints! Muffin vann agilityn och Cilla vann rallylydnaden, med Muffin som god tvåa. Jättekul! Flera andra duktiga Footprintsyorkar deltog också  framgångsrikt med sina ägare, liksom många andra ekipage.

KM rally 20109saKM ag 19 sa  

 

 


Hamiltonplaketten

Lördagen den 28 september 2019 utdelades Hamiltonplaketten - "Svenska Kennelklubbens förnämsta utmärkelse för uppfödare" - till Kennel Footprints, Anita Skoglund - "för att genom framgångsrikt arbete gagnat hundafveln och härigenom i hög grad främjat klubbens syften".                Anita Hamilton  Anita Hamilton tavla


Cilla uppflyttad till MKL

Idag har Cilla tävlat i Rallylydnad på Tånga Hed. Två starter som resulterade i två kvalificerande resultat, 80p resp 84p.  Därmed är hon nu uppflyttad till Mästarklassen! Cilla undersöker sina vinster för att se om det finns något ätbart i påsen.

Cilla rally A 1 sept a


Nisse vinstrik som veteran

C.I.B. Nord UCh Footprints Christmas Candy "Nisse" har tillsammans med sin ägare Elisabeth Turtle med framgång deltagit på flera utställningar under året. Han har bl a flera gånger blivit BIR-veteran och bästa yorkhane.
DSC_1050 Nisse Askersund


Hamiltonplaketten

Det är med stor glädje jag kan berätta, att undertecknad av Svenska Kennelkubben tilldelats HAMILTONPLAKETTEN, SKKs finaste utmärkelse. "För utmärkta förtjänster inom hundaveln avseende uppfödning av  yorkshireterrier".   Det känns verkligen hedrande, speciellt med tanke på att tidigare endast tre yorkuppfödare tilldelats plaketten sedan den instiftades 1911. Utmärkelsen kommer att utdelas i samband med årets Kennelfullmäktige i slutet av september.

Greger får lite tips inför en tävling, av sin mor Rosie.


Iris och Cilla med flera

Iris och Cilla tillsammans med flera av våra
träningskompisar på Lerums bk. 

rallygänget på prispallen juni 19a
Vizzla, Theo, Ludde, Cilla, Iris, Fanny, Penny o Lukas
På bilden saknas bl a Oskar, Rex, Minnie o Esther,
samt Myrra o Muffin.


Iris växer...

iris o oskar j 
Iris med sin nyfunna rasfrände Oskar 
 iris o cilla j
Iris och Cilla i dragkamp på trappan


Välkommen till oss, Iris

I veckan flyttade lilla Iris hem till oss. Iris, eller Briemates Ice-Blue Iris som hon heter, är en schapendoestik och det känns härligt att åter ha en vallhund i flocken. Tack Ingela Dahlqvist för att jag fick köpa henne!

Iris 8v