Blogg

Nisse BIS-2 Veteran

Stort Grattis!  Elisabeth Turtle och "Nisse"  

Int&Nord UCh Footprints Christmas Candy debuterade som veteran på inoff utst i Backamo 4 maj och blev BIS-4 vet, och den 12 maj blev han BIS-2 veteran på off utst i Lidköping!

Tack Elisabeth för att du sköter om honom så väl!

Nisse BIS4 inoff 19    Nisse BIS2 19


Cilla och matte på kurs

Cilla kurs apr19justNu har Cilla och matte varit på kurs igen. Under två dagar tränade vi för Anna Larsson, 3vallare, klurigheter inom rallylydnaden. Vi var åtta tvåbenta och åtta fyrbenta som kämpade med bakdelskontroll (hundarnas), placering vid skyltar, handtecken mm mm. Det var jättekul och nyttigt, men när vi kom hem var såväl Cilla som matte mentalt utmattade av alla svängar, sidbyten och snurrar. Härligt med ny inspiration inför framtiden!


Paus på klubben

Efter dagens träning på klubben är det dags för fika och genomgång av vad vi gjort och vad vi planerar framöver. Alla tre vill sitta i knät, Muffin, Myrra och Cilla.IMG_01911


Nu har valparna flyttat

Ebba 5 valpar

Nu har valparna flyttat till sina nya hem. 
En hane och fyra tikar. Pappa Debonaire´s Fred Astaire
och mamma Footprints Magnificent Morning.
Vi önskar dem lycka till i livet och i sina nya hem! 


God Jul

Muffin i soffan dec15
God Jul & Gott Nytt År
önskar vi er
alla
Anita
Myrra, Muffin o Cilla


Cilla tränar sök

Cilla har upptäckt ännu en roligt aktivitet! Sök! Tillsammans med ett antal andra hundar med mattar och hussar tränar vi sök på Lerums brukshundklubb, vår hemmaklubb. 

En hund i sänder får springa iväg lös och leta upp personer som befinner sig i skogen och sedan förmedla till föraren att de hittat någon. Antingen genom att skälla eller genom att bära med sig något tillbaka från den gömda personen till matte/husse. Därefter kopplas hunden och sen går vi tillsammans fram och hämtar den upphittade - och då vankas det förstås godis!

Under arbetet måste hunden ha ett s.k. tjänstetecken på sig, så att det syns att det är en hund i arbete och inte en hund ute på egen hand. Cilla har inte hållit på så länge ännu, men hon tycker det är jättekul och hon tar sig fram oavsett hur terrängen ser ut!

cilla sökny     cilla sök o   

cilla mera  sök 

Cilla på väg att påvisa figuranten under granen

 


Helge Viltspårschampion

Nu har även Helge fått Svenskt Viltspårschampionat! Stort Grattis till Helge och matte Margareta Lindberg. Helge, dvs SE VCH, SE UCH, RLD N Footprints Autumn Dream, är nu även han dubbelchampion. Härligt!helge vch  ny


Cilla SE ViltspårsChampion

Cilla SE VCH just

Cilla har nu  fått 

Svenska ViltspårChampionat!

Hon har tre förstapris i öppen klass (på tre försök)

och matte är såklart jätteglad! Cilla gillar verkligen

att spåra och  blir mycket ivrig när vi

närmar oss spårskogen och tar fram sele och lina.

Cilla är tredje generationen viltspårschampion,

genom  Muffin (far) och Myrra (farmor).

 


På rallykurs i Borås

Under den gångna helgen var Cilla och matte på kurs i Borås. Det var Anna Larson, välkänd inom många olika hundsporter och som bl a tävlat i SM i Rallylydnad. Kursen vände sig till de som tävlar i avancerad eller mästarklass och som vill lära sig mer.... Vi hade jätteroligt och fick massor av bra tips och idéer.....

 

Cilla o matte Borås x


KM i Rally och Agility 2018

Stort tack alla Footprintsyorkar med hussar och mattar, som deltog i SYTS Klubbmästerskap, KM i Rallylydnad och Agility den 27 oktober, samma plats och dag som utställningen.

Stort Grattis till Helge RLD N SE UCH Footprints Autumn Dream, och Margareta Lindberg som blev årets Klubbmästare i Rallylydnad!
2a blev Lyxz, RLD N RLD F, FD 1 FD 2, SE FreeCH Footprints Zara och Sofia Angleby och 3a blev min egen Cilla, RLD N RLD F Footprints Special Sunshine.
Dessutom deltog Footprints Handsome Henry Mio med natte Anna-Karin Ekström och min egen Muffin,  RLD N RLD F RLD A SE VCH Footprints Special Morning.
IMG_0082 Helge

Klubbmästare i Agility blev för andra året i rad Footprints Walk On Whispering, Whispan med matte Lena Samuelsson. Stort Grattis - inte illa att vinna när man är elva år ung!
Ytterligare sju Footprintsyorkar tävlade i agilityn, mina egna Cilla och Muffin, Helge med matte Margareta, Mio och Anna-Karin samt  Nisse, C.I. B. Nord UCH Footprints Christmas Candy med matte Elisabeth Turtle och ytterligare en Nisse, Footprints Moving In med matte Kajsa Torung.
IMG_31501 whispan