Om oss

Mitt namn är Anita Skoglund och kennelnamnet, som jag fick 1979, är Footprints. Min första hund, en schäfer fick jag 1968, när jag var 16 år. Dessförinnan hade jag dock sedan sexårsåldern "gått ut med" grannens svarta cocker spaniel, en snäll hane som dock säkert var dubbelt så stark som jag. I början av 1970-talet tillbringade jag några somrar på kennel i England. Där fanns tjugotalet schäfrar samt en boxer och en corgi. Kenneln ägdes av två äldre damer, vilka lärde mig mycket väl om såväl utställning som lydnad, då de var domare inom respektive område.

Min första Yorkshireterrier köpte jag 1975 och första kullen föddes 1977. Jag har sedan dess förblivit rasen trogen, även om jag under drygt tio år från början av 80-talet även födde upp Old English Sheepdog. Sammantaget har jag fött upp och/eller ägt 74 utställningschampions, varav 43 yorkar.

Dessutom har jag tävlat ett mindre antal yorkar på lydnadsprov och håller nu också på med viltspår, vilket resulterat i min och rasens första Viltspårchampion. Jag har nu fått fram sju viltspårchampions, sex  yorkar, varav Myrra är rasens första  DubbelChampion, och en riesenschnauzer p/s. 1978 blev jag instruktör i Brukshundklubben och mitt stora intresse inom hund är den mentala biten. Jag är utbildad testledare för mentalbeskrivning och BPH, Beteende- och Personlighetsbeskrivning Hund och ser det som en mycket viktig del av hunderiet. Är sedan 1987 kennelkonsulent. SBK-instruktör även i Rallylydnad.

Under senare år har jag tävlat en del i rallylydnad och det har resulterat i att Greger, Myrra, Helge och Muffin (foto) även fått titeln RLD N, dvs rallylydnadsdiplom i nybörjarklass. Myrra och Muffin har nu även fått titeln RLD F och Muffin nu även RLD A. Även Cilla har nu fått RLD N och RLD F.

Footprints har nu också som första yorkkennel tilldelats SKKs Uppfödardiplom BPH, eftersom 18 yorkar uppfödda hos Footprints deltagit i BPH.

041